Permacultuur

Permacultuur

Category : Green , Workshops

Start je eigen groentetuin en eet gezond.

Om te beginnen met een moestuin heb je grond nodig. De een woont in een flat en de andere heeft het geluk dat hij een grote tuin heeft. Het recept om zelf je eigen groente, fruit en kruiden te kweken is gewoon volhouden en genieten van je eigen groente, fruit en kruiden.

Snijbonen en koolsoorten Snijbonen en broccoli.

Geschikte plaats voor de moestuin

Je woont driehoog achter en je wilt tuinieren dat kan heel goed. Ook als is je balkon niet veel groter dan het formaat van een flinke postzegel, een moestuin maken zul je er toch heerlijk van smullen. Heb je geen balkon? Dan kun je ook prima met bakken in de vensterbank werken. Kun je meteen allerlei mediterrane groente als aubergines, pepers en paprika’s kweken in je moestuintje. Of je huurt een volkstuin bij een vereniging in je buurt.

Heb je zélf een grote tuin dan kun je een hoekje vrij voor de moestuin dat in ieder geval tussen 10:00 en 16:00 in de zon ligt.  Een stuk van 10×2 meter of 4×5 meter geeft direct al een fantastische oogst en is voor de meeste mensen haalbaar.

Boontjes Boontjes voor de soep.

Indeling voor de moestuin

Wat wil je planten? Wat wil je eten komend seizoen? Wat ging afgelopen seizoen goed of juist helemaal niet? En hoe deel je eigenlijk een moestuin in?

Een plan kan je daarbij helpen. Heb je een kleine moestuin, weinig tijd of geen ervaring? Ook dan kan een moestuinplan handig zijn.

Kruiden vers uit de tuin.

 

Teeltplan, plantschema of zaaikalender

Wil je alles uit de moestuin halen? Dubbele, of zelfs driedubbele beplanting in hetzelfde moestuinbed in hetzelfde seizoen? Dat is prima mogelijk, maar vraagt wel om een stukje planning. Het schema van het voorgaande jaar is weer de basis voro het komendejaar. Hou een logboek bij om alle ervaringen op te schrijven.
Om kennis te maken met het telen van je eigen groeten, fruit en kruiden neem een keer deel aan een workshop of kom naar “Casa Careel”

www.careel.eu

Nieuwe afbeelding (31)Heerlijk voor een schnitzel.

Workshop Permacultuur zo 17-04

Slakken in je tuin: hoe kun je ze natuurlijk bestrijden?

http://blog.natuurlijkemoestuin.be/mulchen-helpt-in-de-strijd-tegen-slakken/

https://yoo.rs/redactie/blog/zo-kweek-je-100kg-aardappelen-op-je-balkon-1460014707.html

 

 


Leave a Reply

CATAGORY