Arrangementen “Casa Careel” Roemenië

Arrangementen “Casa Careel” Roemenië

“Casa Careel”                                                    Arrangementen  

Casa Careel      DSC05535

Discover, Experience and Understand.


01 – ARRANGEMENT SYLVATICUS Travels & Tours

Sylvaticus Travels & Tours,

Is een jong bedrijf die vakanties naar allerlei verschillende Oost Europese en Aziatische landen organiseert en gaat organiseren.

Het bedrijf wordt door Bas Douma gerund. Hij heeft een brede interesse op het gebied van natuur, cultuur en alles wat daarmee verbonden is. Ook organiseert Sylvaticus Travels & Tours een vakantiereis in Roemenië in Cluj-Napoca en voornamelijk in het dorp Tranisu. Dit is een programma van tien dagen lang en geeft u een goed idee van de interessante cultuur en het natuurschoon die in dit gedeelte van Roemenië aanwezig is. Hieronder is een overzicht te zien wat u tijdens deze reis gaat zien en doen (onder voorbehoud).

Mocht u behoefte hebben aan meer informatie, dan kunt u Bas Douma e-mailen via: SylvaticusTravelsAndTours@outlook.com. (Dit kan nog veranderen in een officieel emailadres in december)

Op dag één gaat u op eigen gelegenheid naar Roemenië toe, naar Cluj-Napoca. U wordt daar hartelijk ontvangen door uw reisbegeleider (Bas Douma) in een ter zijner tijd bepaald restaurant. We vertrekken dan naar het driesterrenhotel waar u de eerste twee nachten verblijft. Hier heeft u een vrije avond en de mogelijkheid om de stad (eventueel) een beetje te verkennen.

   St. Mihail cathedraal Cluj-Napoca

De volgende ochtend, op dag twee, ontbijt u rustig in het hotel. Na het ontbijt krijgt u een rondleiding door het stadscentrum van de stad Cluj-Napoca gevolgd door het bezoeken van een aantal musea* (zoals het openluchtmuseum, het zoölogisch museum, het etnografisch museum en de botanische tuin) en krijgt u de mogelijkheid om te lunchen. Aan het eind van de middag heeft u een bespreking over de volgende dag en gaat u dineren. Na het diner gaat u naar het hotel om u daar op de volgende dag voor te bereiden.

* de musea zijn afhankelijk van zaken zoals het weer

DSCF1196 DSC08279

Op dag drie reist u naar het dorpje Tranisu waar u tot en met dag zes zult verblijven. U reist ’s ochtends met de trein naar dit dorpje toe. Onderweg zullen we een aantal dorpjes en dergelijke passeren waar u het één en ander aan informatie over te horen krijgt. U komt aan op het station van Valea Draganului (de naam van de vallei waar Tranisu in ligt) waar u in het dorp met dezelfde naam als de vallei langs een markt zal gaan, waar u het één en ander aan specerijen, groentes en lekkernijen kunt aanschaffen. Daarna zult u de in totaal negen kilometer lange wandeltocht naar het verblijf vervolgen. Daar zult u vroeg in de middag aankomen, waarna u de mogelijkheid hebt om te lunchen, de omgeving wat te verkennen en uzelf rustig te vestigen. In de avond bespreekt u het programma van de volgende dag.

BBQ met Jos en Joy 2015  Prieel "Casa Careel"

Op dag vier gaat u een wandeling doen naar het agrarische dorpje Tranisu. Tijdens deze cultuurroute van zo’n dertien kilometer zult u kennismaken met de agrarische dorpscultuur die in deze regio van Roemenië te vinden is. Deze wandeling zal de gehele dag in beslag nemen. Achteraf heeft u een bespreking over de volgende dag en gaat u dineren. Er is geen avondprogramma na het diner.

 

Kampvuur Casa Careel  Traditionele kleding Tranisu

Op dag vijf gaat u een permacultuurworkshop volgen en uw opgedane kennis vervolgens in de praktijk uitoefenen. Aan het eind van de ochtend en in het begin van de middag zal u kennis vergaren over permacultuur, in de middag verzamelt u ingrediënten voor de traditionele barbecue die u in de avond gaat doen. Na de barbecue heeft u de mogelijkheid om met uw reisgezelschap te genieten van een kampvuur.

Salamander  Eugen Negru

Dag zes is wederom een wandeldag. Op deze dag gaat u een wandeling van dertien kilometer doen. Tijdens deze wandeling heeft u de mogelijkheid om het agrarische leven op het platteland buiten het dorp Tranisu te bewonderen en krijgt u ook de mogelijkheid om de natuur beter te bekijken. Als u terug komt van deze wandeling, krijgt u de mogelijkheid om te relaxen, net als in de avond.

Cursus en workshops  Ruïne Bologa

.Dag acht is de dag dat u vertrekt en zult nagenieten van uw prachtige reis.

Schapenboer Tranisu  Het melken van de schapen in Tranisu

Traditionelemarkt in Cluj-Napoca  Traditioneel Transylvaans eten

Voor meer informatie, bezoek de website van Sylvaticus Travels & Tours (https://sylvaticustravelsandtours.wordpress.com/), de Facebookpagina (https://www.facebook.com/SylvaticusTravelsAndTours/), of stuur een email SylvaticusTravelsAndTours@outlook.com.

Vliegreis

De indicatieprijs per persoon is €650 – €750 (inclusief btw).

Inclusief:

  • alle overnachtingen,
  • alle entrees excursies,
  • al het vervoer tijdens het arrangement, met uitzondering op het vervoer op dag één en acht,
  • alle reisbegeleiding en gidswerk.

Exclusief:

  • heen- en terugreis,
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • alle maaltijden (met uitzondering van ontbijt op dag twee en acht en de barbecue).
  • verzekeringen


02 – ARRANGEMENT TRADITIONEEL WOODCRAFT ROMANIA

CRAFT CONNECTION TRADE CO.

TRADITIONEEL WOODCRAFT ROMANIA.

For more information Facebook Craft Connection Trade co.

E-Mail adress: janharm@mac.com

FACEBOOK CRAFT CONNECTION TRADE CO

https://www.facebook.com/CraftConnectionTradeCo/?fref=ts

Gliding in Valea Draganului

2016-valea-draganului

valea-draganului-2016_04

valea-draganului-2016-_01

valea-draganului-2016-_03

valea-draganului-2016_02.cluj_napoca-2016


Leave a Reply

CATAGORY